Nutriția pentru seniori.

Nutriția pentru seniori.

De multe ori a apărut întrebarea ce dietă este potrivită la vârsta a treia și ce măsuri putem lua pentru o alimentație sănătoasă?


În primul rând trebuie luată în calcul starea de sănătate generală a fiecărei persoane în parte. Medicamentele în general pot interacționa cu diferite alimente de aceea trebuie să luăm măsurile necesare în funcție de acest aspect. Un alt element de care trebuie să ținem cont este apetitul personal, dificultatea de a mesteca sau înghiți a unui bătrân.


Aportul de vitamine și minerale este un alt element important de ținut cont în nutriția persoanei vârstnice. Schimbările metabolismului indică adesea dacă se impune și o schimbare a dietei. Ideea de bază este că este bine să consumi zilnic produse și alimente care să-ți facă ție bine, să fie potrivite pentru organismul tău și pentru necesitățile personale.


Doar pentru că o persoană a atins o vârstă înaintată nu înseamnă că nu mai poate beneficia de plăcerea de a mânca sau de a avea parte de delicii. Bucătăria centrului de bătrâni Karumba ține cont de toți factorii necesari și asigură alimente proaspete, mâncaruri cu gust, ca la mama acasă, potrivite pentru fiecare tip de metabolism, dietă, necesitate în parte.